Продължаваме Промяната  публикува официално на страницата си в интернет споразумението за съвместно

...
Продължаваме Промяната  публикува официално на страницата си в интернет споразумението за съвместно
Коментари Харесай

Продължаваме Промяната  публикува споразумението за съвместно управление на България

" Продължаваме Промяната "   публикува публично на страницата си в интернет съглашението за взаимно ръководство на България в интервала 2021-2025 година Документът беше подписан от съпредседателите на Политическа партия, от една страна, с водачите на всяка една от другите три обединения - " ИТН ", " Българска социалистическа партия за България "  и " Демократична България ".

Структурата на бъдещия Министерски съвет, който ще бъде излъчен от 47-то Народно заседание, планува министър-председателят да има петима вицепремиери.

" Продължаваме Промяната "  предлага министър председател, вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите, втори зам. министър-председател - по ефикасното ръководство. Политическа партия ще номинира също министрите на образованието и науката, на опазването на здравето, на вътрешните работи, на защитата, на превоза и известията, на нововъведенията и растежа, както и министър на културата.

" Българска социалистическа партия за България "  ще има вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, както и министри - на труда и обществената политика, на земеделието и на туризма.

" ИТН "  ще взе участие в ръководството със зам. министър-председател и министър на районното развиване и благоустройството, министър на външните работи, министър на енергетиката и министър на спорта.

" Демократична България "  ще предложи вицепремиер и министър на околната среда и водите, както и министрите на правораздаването и на електронното ръководство.

Заместник-министрите се назначават от премиера по предложение на съответния отраслов министър, е записано в съглашението. Ресорните министри дефинират и състава на политическите си кабинети. Всеки един от съдружните сътрудници има право да предложи по един консултант, който да бъде назначен към всеки министър.

Областните шефове и техните заместници се назначават по оферти на съдружните сътрудници, в сходство с тяхното парламентарно посланичество, е записано в документа.

Предвижда се основаването на 18 експертни съвета, в които всеки от сътрудниците излъчва до трима представители. Те ще координират взаимоотношението и съдействието в обединението за осъществяване на задачите и политиките, заложени в съглашението. Съветите ще организират работни срещи минимум един път в месеца, оповестява Нова тв.

В съглашението са написани детайлни политики и детайлни задания. 

Днес в 10.00 ч. Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на Политическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР